Wait for it...

 

Smrt

SMRT KOT MISTERIJ IN UGANKA

VEDEŽEVANJE IN POMEN KARTE SMRTI

Kot vedeževalka sem pogosto priča reakciji spraševalca, na karto smrti. Ko se v vedeževanju pojavi karta smrti, spraševalec redkokdaj ostane brez besed, brez negativne predispozicije in reakcije strahu. Zagotovo z razlogom.

Prva misel, ki se spraševalcu pojavi je, to pa ni dobro, to pomeni nekaj slabega ipd. Pa ni vedno tako.

Pomembno je vedeti, da karta smrti v vedeževanju ne pomeni vedno dejanske smrti nekoga od vaših bližnjih. Karta smrti pogosto pomeni, da je na obzorju večja transformacija in sprememba v vašem življenju. Spremembe niso nujno in vedno slabe. Ravno nasprotno.

SMRT KOT MISTERIJ IN UGANKA

Planet Pluton v astrologiji predstavlja transformacije, preobrazbe, zaključevanja, konce, prekinitve, pekel, svet mrtvih, trpljenje.

Tudi planet  Saturn (učitelj – mučitelj), ima podobno prispodobo, kot Pluton. Saturn je simbol časa, preteklosti, gospodar karme. Okostnjak s koso v roki.

Horoskopski znak škorpijon, prav tako predstavlja umiranje, ločevanje, spodnji svet, demone, podzemlje, konec fizičnega življenja.

V numerologiji je število 0 število velike praznine, neuresničenje, črna luknja in začetni kaos.

RESNICE IN ZMOTE O POJMU SMRTI

Misterij, imenovan smrt. Kronos, bog časa.

Vedeževanje ni strašenje. Vedeževanje je oblika pomoči tistim, ki to pomoč potrebujejo in jo v določenem trenutku zase tudi iščejo. Vedeževanje je kompas, ki vam predvsem lahko pokaže smer, v katero drvite.

Če se na vedeževanju pojavi karta smrti, imejte v mislih, da ko se ena vrata zaprejo, se druga vedno odprejo. Torej, spremembe v vašem življenju so neizogibne, so nujne. Zato jih sprejmite in se jim ne upirajte. Boljše za vas 🙂

Vsaka dobra vedeževalka bo našla pravi način, da spraševalcu nežno pojasni prihajajoče dogodke. Namen vedeževalke ni, da spraševalca prestraši. Namen vedeževanja in interpretacija videnega je vedno z dobrimi namenimi. Tako bi vsaj moglo biti.

Ko pride pravi čas, je proces transformacije in spremembe v življenju posameznika, neizogiben in pogosto tudi nujno potreben.

Porod je idealna prispodoba. Ko napoči čas, otrok mora ven. Kako, na kakšen način, ni pomembno. Sprememba se bo rodila, brez če, brez ko, brez ampak. Lahko je še tako boleče, nas tišči in zvija od strahu, negotovosti ipd. Po začetni fizični bolečini, preteklost končno umre in se rodi novo življenje. Nova energija, novo življenje, nove možnosti in nove priložnosti. Odpre in razkrije se nam nov svet.

Podobno oziroma enako kot porod, je z ostalimi nujno potrebnimi, življenjskimi spremembami, ki so del našega učenja in razvoja. Večkrat spraševalcu v vedeževanju povem, da ni bežanja.

Kar nam je namenjeno, se bo zgodilo, pa če nam je všeč ali ne. Prej, kot sprejmemo dejstvo, da se vse dogaja z višjim namenom, ko se nehamo upirati spremembam, lažje gremo skozi te procese.

ENERGIJA MISTERIJA, IMENOVANEGA SMRTNekaj obrazložitev bom naštela v nadaljevanju.

Da je vse v vesolju energija, to najbrž že vsi vemo. Strah pred smrtjo ni nič drugega kot negativna energija in obenem ena velika iluzija.

Ko se strašimo in oklepamo energije strahu, ko konstantno razmišljamo in govorimo (da bomo zboleli, da bomo umrli, da bomo ostali brez službe, partnerja, da bomo bankrotirali. ipd.), prej se ta ista energija zmanifestira v fizični obliki. Dejansko nas lahko doleti bolezen, smrt, samota, bankrot in marsikaj drugega, česar si v svojem življenju v resnici ne želimo.

Z delom na sebi, z osebnostnim in duhovnim razvojem lastnega bitja, dvigujemo našo zavest in zavedanje, posledica česar je med drugim, vedno manj prisotna energija strahu. Govorim in pišem iz lastnih izkušenj. To ni samo teorija ali neka definicija. To je čista resnica, ki velja za vse nas.

O vsem tem je napisanih na stotine različnih knjig, posnetih na stotine, če ne celo več različnih video vsebin. V teoriji, smo vsi močni. V teoriji, vse načeloma vemo in obvladamo. Praksa nam pokaže drugačno sliko. Naša življenja so enkraten pokazatelj, v kakšni meri te teorije dejansko resnično razumemo in predvsem, koliko jih v resnici prakticiramo oziroma živimo.

Misterij smrti in ponovnega rojstva, je od nekdaj v človeku izzival največje strahospoštovanje z ene strani in z druge strani gromozanski strah in negiranje.

Torej, če želimo razumeti misterij imenovan življenje, se moramo odpraviti na potovanje v globine lastne podzavesti. Če nam to uspe v času pred fizično smrtjo, je nagrada lahko večnost. V nasprotnem primeru – ponovi vajo z novo inkarnacijo.

Naše bitje, naša zavest in naša duša, je nesmrtno, toda fizično telo, naše utelešenje, je umrljivo. Ogrodje v katerem smo, hiše, telo, um, vse to je manifestacija energije. ln vse materijalno se obrablja, postara in na koncu umre.

Zavest človeka, duša človeka, ta je neumrljiva. Zavest je večna. Duša je večna.

Avtor: Ema Bašagić

Kontakt: 090 30 59

MOJE RAZUMEVANJE POJMA SMRTI IN POTRDITVE PO ZEN TAROTU

Kljub temu, da je sicer zabavno fantazirati o slavnih in minulih življenjih, kopati in raziskovati po preteklosti in preteklih življenjih, kar sem po poti svojega razvoja tudi sama rada počela, sem na koncu ugotovila, da je vse to v resnici premalo pomembno. Vse našteto je, samo odvračanje pozornosti od pravega bistva., če se mene vpraša.

Bistvo je razumeti karmične vzorce svojega življenja, prepoznati njihove korenine v nenehnem ponavljajočem se ciklusu, tudi v tem življenju. Bistvo je razumeti, kaj nas drži v pasti nezavednega delovanja in vedenja. To je klic k prebuditvi. To je po mojem mnenju razsvetljenje.

V mojem primeru je bila diagnoza rak na maternici pri komaj 39 letih, direktno soočenje s smrtjo – iz oči v oči. Sama z dvema najstnikoma, finančno zelo šibka, brez bilo koga, ki bi v primeru moje smrti, lahko poskrbel za moja dva otroka.

Strah in občutek nemoči in obupa, sta me praktično paralizirala. Odločila sem se reagirati drugače. Bilo je vredno poskusiti, v prakso prenesti vso teorijo, ki sem jo do takrat očitno obvladala samo v svoji glavi.

Jezo na Boga, na bivšega partnerja in še kdo bi se našel, sem zamenjala za sprejemanje. Molitev in obračanje k Bogu, je postala moja stalnica. To je tisto, tapravo. Ko spregovoriš iz srca, ko moliš iz globine duše. Nobeno religijsko ali drugo molitev nisem prakticirala. Moja molitev je bila moja. Kratka in jasna. Prosila sem, za še eno priložnost.

Od moje diagnoze in operacije je natanko 11 let in več. Zdravnikov ne obiskujem od operacije dalje. Vcepila sem si v glavo, da sem zdrava. Tako sem se odločila, tako delujem in vsako minuto svojega življenja posvečam delu na sebi. Po parih letih od operacije, svoje znanje delim tudi drugim.

https://vedezevanjeema.si/wp-content/uploads/2018/10/vedezevanjeema_smrt2-640x360.jpg

To je moja izkušnja, taka je bila moja pot in to sem jaz. Za dober in zdrav rezultat, je potrebno trdno delati in spuščati ego v pravem pomenu besede. Porodne bolečine niso vredne omembe v primerjavi z bolečinami ega. Toda, vredno je. Kar človek postane po poti, preprosto nima cene.

Hvaležna Bogu za eno težjih lekcij in preizkušenj, če me že druge pred to, niso mogle prebuditi. Vsaka lekcija je čisti blagoslov. Velike preizkušnje so obenem največje priložnosti. Sprejmimo jih, ne upirajmo se in zavihajmo rokave. Presenečeni smo lahko, koliko ene nesnage je v nas.

Življenje in smrt sta proces, ki se nezavedno ponavljata, dokler ne postanemo zavedajoči. Budisti temu procesu rečejo “kolo časa”.

Rojstvu sledi smrt, smrti sledi rojstvo, ljubezni sledi sovraštvo, sovraštvu sledi ljubezen, uspehu sledi polom, polomu sledi uspeh itn. Tudi smrt ima svoje nadaljevanje.

Zatorej, dopustite vsako bolečino, žalost ali stisko. Sprejmite jo kot “dejstvo”. Ko spoznate, da ne morete storiti ničesar razen sprejemanja, se aktivira preobrazba znotraj vas. Smrt, enako kot preobrazba, pride takrat, ko je njen čas.

Avtor: Ema Bašagić

Kontakt: 090 30 59

Avtor: Ema Bašagić
Kontakt: 090 30 59
KONTAKT PODJETJA

Alkimija Lepote Sabina Bašagić s.p.
Rojska cesta 18d
1230 Domžale
Davčna št: SI 67738583, podjetje je zavezanec za DDV
Matična št.: 6763685000
IBAN: SI56 6100 0000 9666 203

https://vedezevanjeema.si/wp-content/uploads/2018/11/VedezevanjeEma-logo-izbor600-1.png
BODIMO POVEZANI

Telefon.: 090 30 59
E-mail: info@vedezevanjeema.si
Delovni čas: Po dogovoru

E-novice
';